„Д Авто“ Поморие - Автосервиз / Магазин за авточасти / Център Гуми / Автомивка на самообслужване

Контакти : 0895 307 777 ; 0889 738 888

   Автосервиз "Д Авто" разполага с машина (ATF Evolution Machine Premium), която извършва пълна смяна на маслото в трансмисията, промивка на скоростната кутия и прибавяне на добавки. Разполагаме с пълен набор от накрайници, осигуряващи възможност за смяна на маслото в почти всички видове автоматичи скоростни кутии. Това включва автомобили предназначени за европейския, американския, азиатския и японския пазари. Също така автоматични скоростни кутии, произведени от ZF, AISIN, AUDI (S-Tronic), Mercedes Benz, VAG (DSG), Bosch (CVT), MB 7G Tronic, Porsche (PDK), BMW (SMG) и др.

   Кога да смените маслото на автоматичната скоростна кутия? Редовната поддръжка на автоматичната скоростна кутия, Ви предпазва от нежелани и скъпи ремонти. По време на експлоатация, в скоростната кутия се натрупват отлагания от маслото, фин прах/стружки от износващите се части, както и пяна от остарялото масло. Когато подобно масло се задържи дълго в скоростната кутия, то това неизбежно води до по-високи нива на триене и износване. Препоръчително е да сменяте маслото в скоростната кутия на Вашия автомобил на всеки 60.000км. В зависимост от натоварването и стила на шофиране, този интервал би могъл да се намали до 50.000км. Също така се препоръчва да сменяте маслото в скоростната кутия при наличие на типични симптоми на износено масло в дадена автоматична скоростна кутия:

  •  Шумове, нехарактерни за Вашата автоматична предавателна кутия
  •  Груба смяна на предавка с усещане подобно на лек удар/придърпване
  •  Забавяне при смяна на предавка
   Как се извършва смяната и промивката на маслото в трансмисията? Преди смяната на маслото е желателно системата да се промие с добавка препоръчана от производителя на машината. Машината има специален цикъл за промивка на Автоматичната Скоростна Кутия. По време на този цикъл се превключват всички предавки за да може промиваната течност да измие всички пакети. След това машината автоматично извършва под налягане смяна на маслото в самата трансмисия, в турбината (преобразовател на въртящ момент) и в охладителната система (радиатор-охладител и маркучи) като заменя на 100% маслото в скоростната кутия. Към новото масло е препоръчително да се добави добавка (кондиционер), който ще удължи живота на кутията и турбината и характеристиките на маслото. Цените на услугата зависят индивидуално от марката и модела на Вашия автомобил. При проблеми свързани с автоматичната трансмисия, може да ни посетите или да се свържете с нас за повече информация.
atfp-ma.bc_34090-1_atf_evolution_bcg_pic_seite_frei_1-e